Luonto ja liikunta

Vaalassa on erinomaiset mahdollisuudet liikkua luonnossa ja nauttia luonnon antimista sekä harrastaa liikuntaa eri muodoissaan.

Metsistä ja soilta löytyvät herkulliset marjat - mustikat, puolukat ja hillat. Vaala on myös sienestäjän unelmakohde. Kangasmaastoista löytyy herkkutatteja ja metsän kätköistä monenlaisia tuttuja ruokasieniä. Onnekkaimmat löytävät myös harvinaisuuksia, kuten suppilovahveroita ja kanttarelleja.

Merkittyjä retkeilypolkuja löytyy Vaalan keskustan läheisyydestä, Manamansalosta ja Kuoston saarelta. Oulujärven retkeilyalueella Niskan selällä on taukopaikkoja ja rantautumislaitureita, jonne on veneilijän helppo tulla nauttimaan eväitään. Kevättalvella retkeilyalueen saariin on myös mahdollista hiihtää. Latuja pidetään auki mahdollisuuksien mukaan maalis-huhtikuussa. Katso lisää tästä linkistä (Retkeily)

Vaalassa on myös todella hyvät metsästysmaastot. Kuntalaisilla on vapaa metsästysoikeus valtion mailla. Metsästysseurat toimivat aktiivisesti ja hirviporukoita on joka kylällä.

Vaalassa on hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen sekä sisällä että ulkona. Vaalan keskustassa sijaitsee hyvätasoinen urheilukenttä ja kaksi tenniskenttää sekä talvisaikaan jääkiekkokaukalo ja luistinrata. Liikuntasaleja on urheilutalolla sekä kouluilla. Valaistuja hiihtolatuja on Vaalassa, Neittävällä, Veneheitossa, Pelsolla, Jaalangassa ja Säräisniemellä. Oulujärvellä kevättalvella n. 50 km:n järvilatujen verkosto, josta yhteys hiihtomajan laduille.

Vaalan koulukeskuksen liikuntasali ja koulun lähiliikuntapaikka ovat myös kuntalaisten ja eri järjestöjen käytettävissä kouluajan ulkopuolella. Katso lisää tästä linkistä (liikuntapaikat).

Kuntosalipalveluja tarjoaa yksityinen yritys Vaalan keskustassa ja uimahalli löytyy parinkymmenen kilometrin päästä Rokualta. Vaalan kunnan neuvonnasta Vaalan kuntalaiset voivat ostaa edullisesti liput Rokualle.

Liikuntapaikoista ja niiden varauksista sekä käytöstä voit ottaa yhteytta vapaa-aikaohjaajaan.