KunnossapitoseurantaUlkoliikuntapaikat ja reitistöt

Vesistöjen runsaus, vaihtelevat maastot ja luonnon vihreys tarjoavat hyvän mahdollisuuden virkistäytymiseen, luonnon tarkkailuun ja liikunnan harjoittamiseen Vaalassa.

Kurikkavaara on talviharrastusten keskus Vaalassa. Se sijaitsee noin 3 km:n päässä Vaalan keskustasta. Alueella on ampumarata ja metsästyseurojen kanssa yhteistyössä rakennettu hiihtomaja sekä kota. Kurikkavaaran vaihtelevassa maastossa on kahdeksan kilometrin latu, josta 4 km on valaistua. Hiihtomajalta lähtee Suonperän kämpälle johtava noin 20 km:n retkilatu. Eri puolilta Vaalaa on yhdysladut Kurikkavaaran ladulle. Läheisyydessä on myös erillinen 1,3 km:n valaistu latu (latukartta). Latujen kunnossapidossa on reaaliaikainen kunnossapidon seuranta (kunnossapitoseuranta). Kurikkavaaran alue soveltuu erinomaisesti myös kesällä maastojuoksuun ja retkeilyyn.

Vaalan keskustassa sijaitsee hyvätasoinen urheilukenttä, jonka yhteydessä on oikealla nurmella varustettu jalkapallokenttä.  Keskustassa sijaitsee myös kaksi tenniskenttää sekä talvisaikaan jääkiekkokaukalo ja luistinrata. Kunnan ylläpitämiä tenniskenttiä on myös Säräisniemen Ruununtörmällä.

Valaistuja hiihtolatuja on Vaalassa, Neittävällä, Veneheitossa, Pelsolla, Jaalangassa ja Säräisniemellä. Oulujärvellä on kevättalvella noin 50 km:n järvilatujen verkosto, josta on yhteys Kurikkavaaran laduille. Retkeilyreittejä Vaalassa on mm. Laajanlammeelle ja Suonperän kämpälle (kartta), Rokualle (kartta) ja Oulujokivarressa Lumman Lenkki (kartta, opas).

Sahanrannan alue on Vaalan kunnan suosituimpia viher- ja ulkoilualueita. Saharannan ranta ja huoltorakennus palevelevat kesäaikaan. Huoltorakennuksen yhteydessä on sauna, suihkut ja 4H:n pyörittämä kesäkahvila. Uimarannalla on laituri ja hyppytorni, beachvolley-kenttä, firsbeegolfkori sekä jalkapallomaalit. Saharannan uimaranta soveltuu hyvin lapsiperheiden tarpeisiin ja siellä on mukava viettää aurinkoista kesäpäivää koko perheen voimin. Sahanrannan uimarannan uimavesiprofiilin löydät tästä.

Frisbeegolf sijaitsee vanhalla pururadalla ABC-asemaa vastapäätä. Vaala DiscGolfPark on täysimittainen 18 väylän rata. Alueena on metsäinen pururadan ympäristö. Radan kokonaispituus on noin 912 m. Korkeusvaihteluiden ohella mielenkiintoa tuo myös pieni lampi. Radan par on 29.

Lähiliikuntapaikka sijaitsee uuden koulukeskuksen pihan yhteydessä. Pihalle rakentuu kesällä 2013 pienten lasten leikkipaikka, ulkokuntoiluvälineillä varustettu alue sekä monitoimiareena hiekkatekonurmella.

Ulkoliikuntapassi on vapaaehtoisuuteen perustuva liikuntapassi. Liikuntapassilla tuetaan Vaalalaisten ulkoliikuntapaikkojen kunnossapitoa. Passin lunastaneilla on myös oikeus käyttää Ampparin ja Urheilutalon vapaata salivuoroa lauantaisin klo 13-15 keskimäärin kerran kuukaudessa. Vuorovaraus tulee tehdä vapaa-aikaohjaajalle soittamalla tai tekstiviestillä 0400-855926 viimeistään perjantaina. Varaaja on vuoron vastuuhenkilö. Passin hinta on 20€/hlö ja perhepassi maksaa 50€/hlö. Passin voi lunastaa kunnan infosta.Passin lunastaneet osallistuvat vuoden lopussa suoritettavaan arvontaan, jonka palkintona on hyvinvointituotteita. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.