Puistot, viheralueet ja leikkikentät

Vesistöjen runsaus, vaihtelevat maastot ja luonnon vihreys tarjoavat hyvän mahdollisuuden virkistäytymiseen, luonnon tarkkailuun ja liikunnan harjoittamiseen Vaalassa. Viheralueilla ja puistoilla ei maaseutumaisessa kunnassa ole niin suurta merkitystä kuin kaupungeissa, mutta myös Vaalassa on kunnan ylläpitämiä ja rakentamia viheralueita, puistoja ja leikkipaikkoja, joista uuden koulukeskuksen pihaan rakentuva lähiliikuntapaikka tulee olemaan monipuolisin leikki- ja liikunta-alue.

Sahanrannan alue on Vaalan kunnan suosituimpia viheralueita. Saharannan ranta ja huoltorakennus palvelevat kesäaikaan. Huoltorakennuksen yhteydessä on sauna, suihkut ja 4H:n pyörittämä kesäkahvila. Uimarannalla on laituri ja hyppytorni, Beach Volley kenttä, Frisbee-golf kori sekä jalkapallomaalit. Saharannan uimaranta soveltuu hyvin lapsiperheiden tarpeisiin ja siellä on mukava viettää aurinkoinen kesäpäivä koko perheen voimin. Sahanrannan uimarannan uimavesiprofiilin löydät tästä.

Ahmala-Kauonsaari alue on kunnan ja Fortumin yhdessä kunnostama ulkoilualue lähellä kunnan keskustaajamaa. Alue antaa hyvät mahdollisuudet virkistäytyä luonnon helmassa nauttien vesistön läheisyydestä. Ahmalan alueella sijaitsee myös kesäteatteri.

Kurikkavaara on talviharrastusten keskus Vaalassa. Hiihtomaja sijaitsee Kurikkavaarassa ampumaradan läheisyydessä noin 3 km:n päässä kuntakeskuksesta. Hiihtomajan vieressä 8 km:n latu, josta 4 km valaistu. Hiihtomajalta lähtee 20 km:n retkiladut. Lisäksi samalla alueella erillinen 1,3 km:n valaistu latu. Kurikkavaaran alue soveltuu erinomaisesti myös kesällä maastojuoksuun ja retkeilyyn.

Frisbee-golf sijaitsee vanhalla pururadalla ABC-asemaa vastapäätä. Vaala DiscGolfPark on 9-väyläinen harrastajatason rata. Alue on metsäinen pururadan ympäristö. Radan kokonaispituus on 912 metriä, ja korkeusvaihteluiden ohella mielenkiintoa tuo myös pieni lampi. Radan par on 29.

Tori

Vaalan tori sijaitsee Vaalantien ja Järvikyläntien risteyksessä osoitteessa Järvikyläntie 1.


Torimaksut: 

päivävuokra

10 €/pieni paikka 4x4m (sis.alv)

20 €/iso paikka (sis.alv)

viikkovuokra

35 €/pieni paikka(sis.alv)    

70 €/iso paikka (sis.alv)

   
kuukausivuokra 120 € (sis.alv)
   
vuosivuokra 200 € (sis.alv)

Torimaksut voi maksaa Osuuspankkiin, torivalvojalle tai kunnanviraston keskukseen klo 10.00 mennessä. Mikäli vuokranmaksu laiminlyödään, peritään torimaksu kaksinkertaisena. Vaalan kunnan torisääntö on nähtävänä torin ilmoitustaululla ja sitä on saatavissa Vaalan kunnan teknisestä toimistosta.

Toriasioista lisätietoja antavat:

 
• talonmiehet, päivystysnumero   040 5050 560
Kaikkonen, Matti Tekninen johtaja   0400 855 954
Hynynen, Jukka-Pekka Maanrakennusmestari   0400 855 955
 

Talonmiehet toimivat torivalvojina.