Oulujärven kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia kursseja Vaalan kunnan alueella - toimintaperiaatteena jokaiselle jotakin. Tutustu ja innostu! 

Yhteystiedot

Vaalan koulukeskus Niskantie 10, 91700 Vaala. Pääsisäänkäynti on kirjaston edestä Tiedon aukiolta.

- rehtori Liisa Leinonen 0400-855 941, (08) 5875 6041, Niskantie 10, 91700 Vaala
- kanslia palvelusihteeri Anita Keränen  0400-855 948, (08) 5875 6048 Vaalantie 14, 91700  Vaala 
- sähköposti: etunimi.sukunimi(at)vaala.fi 

Oulujärven kansalaisopisto sai Rokua Geopark -oppilaitosstatuksen, kun Oulujokilaaksoon nimettiin Suomen ensimmäiset Geopark-oppilaitokset tiistaina 24.2.2015 Rokualla. Myös Vaalan lukio sai statuksen samaan aikaan.
Rokua Geoparkin kotisivulle 
Geopark-oppilaitos 

Oulujärven kansalaisopiston kurssit

Syyslomalla 24.10. - 28.10.2016. ei ole opetusta, ellei opettajan kanssa muuta sovita.

Tutustu opinto-ohjelmaan ja ilmoittaudu kursseille HelleWi-ohjelman kautta tai puhelimitse kansliaan.

- kursseille ilmoittautuminen ja opinto-ohjelma lukuvuonna 2015 - 2016 (HelleWi-ohjelma)

Ryhmäkursseille oltava vähintään viisi (5) ilmoittautunutta, jotta kurssi toteutuu.

Kaikilta alaikäisiltä oppilailta tarvitaan paperinen ilmoittautumislomake, jossa on huoltajan allekirjoitus. Lisäksi kaikilta opiskelijoilta, jotka eivät ole ilmoittautuneet netin kautta tai puhelimitse kansliaan, tarvitaan paperinen ilmoittautumislomake, joka täytetään kurssilla. Voit myös tulostaa paperisen ilmoittaumislomakkeen seuraavasta linkistä: Ilmoittautumislomake.

Viikottain kokoontuvat ryhmät: Opiskelija voi tutustua kurssiin yhden kerran ilmaiseksi. Mahdollinen peruutus pitää tehdä heti ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Mikäli opiskelija ei peru ilmoittautumista ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen, peritään häneltä koko kurssimaksu.

Lyhyt- ja viikonloppukurssit: Opiskelija voi perua ilmoittautumisen neljä (4) arkipäivää ennen kurssin alkamista. Jos kurssin peruminen tapahtuu tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen kurssin alkua, laskutetaan peruutusmaksuna 50 % kurssimaksusta. Jos ilmoittautunut ei ole osallistunut kurssille, mutta perumista ei ole tehty, peritään häneltä koko kurssimaksu.

Kursseille perumisen voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse kansliaan.

Kurssimaksun palauttaminen: Kurssimaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää kurssin muista kuin terveydellisistä syistä. Jos kurssi joudutaan lakkauttamaan alhaisen opiskelijamäärän vuoksi tai opettajasta johtuvasta syystä, kurssimaksusta palautetaan pitämättä jääneiden tuntien osuus. Kurssimaksut palautetaan kokonaan silloin, jos kurssia ei aloiteta ja opiskelija on ehtinyt maksaa kurssimaksun. 

Ryhmäopetuksessa tunnit voidaan jättää korvaamatta yhden (1) kerran lukukauden aikana, jos opetustuntien peruminen johtuu opettajasta.

Mikäli opiskelijalla on aiemmilta lukuvuosilta maksamattomia kurssimaksuja, ei hänellä eikä hänen alaikäisellä perheenjäsenellään ole opinto-oikeutta ennen kuin kurssimaksut on maksettu.

Opintosetelit

Opetushallitus on myöntänyt lukuvuodelle 2014-2015 opintoseteleitä, joita voidaan antaa Vaalalaisille työttömille, senioreille (yli 63 v), eläkeläisille tai maahanmuuttajille.  ATK-peruskäyttö, musiikkituokio toimintakeskuksessa ja suomi toisena kielenä ovat opintoseteliin oikeutetuille osallistujille ilmaisia. Edellisen lisäksi kansalaisopiston kursseille ilmoittautuneet opintoseteliin oikeutetut opiskelijat saavat yhden 20 €:n setelin, jonka he voivat käyttää haluamaansa kurssiin tai kursseihin. Opintosetelin käyttöoikeus kirjataan kansalaisopiston kansliassa ilmoittautumisen yhteydessä. Seteleitä annetaan niin kauan kuin rahoitusta riittää. Seteli hyvitetään kurssilaskussa.

Opintoseteleiden loputtua annetaan Vaalalaisille työttömille ja eläkeläisille 10 €:n alennus enintään kahteen kurssiin. Lisäksi 18 v.  opiskelijat saavat 10 €:n alennuksen enintään kahteen kurssiin. Alennus hyvitetään kurssilaskussa.

Työttömien täytyy toimittaa työ- ja elinkeinotoimiston todistus työttömyydestä. 

Kurssimaksuihin käyvät: Sporttipassi, Tyky-kuntosetelit ja Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit