Kurssin peruminen ja maksujen palauttaminen

Viikottain kokoontuvat ryhmät: Opiskelija voi tutustua kurssiin yhden kerran ilmaiseksi. Mahdollinen peruutus pitää tehdä heti ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Mikäli opiskelija ei peru ilmoittautumista ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen, peritään häneltä koko kurssimaksu.

Lyhyt- ja viikonloppukurssit: Opiskelija voi perua ilmoittautumisen neljä (4) arkipäivää ennen kurssin alkamista. Jos kurssin peruminen tapahtuu tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen kurssin alkua, laskutetaan peruutusmaksuna 50 % kurssimaksusta. Jos ilmoittautunut ei ole osallistunut kurssille, mutta perumista ei ole tehty, peritään häneltä koko kurssimaksu.

Kursseille perumisen voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse kansliaan.

Kurssimaksun palauttaminen: Kurssimaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää kurssin muista kuin terveydellisistä syistä. Jos kurssi joudutaan lakkauttamaan alhaisen opiskelijamäärän vuoksi tai opettajasta johtuvasta syystä, kurssimaksusta palautetaan pitämättä jääneiden tuntien osuus. Kurssimaksut palautetaan kokonaan silloin, jos kurssia ei aloiteta ja opiskelija on ehtinyt maksaa kurssimaksun. 

Ryhmäopetuksessa tunnit voidaan jättää korvaamatta yhden (1) kerran lukukauden aikana, jos opetustuntien peruminen johtuu opettajasta.

Mikäli opiskelijalla on aiemmilta lukuvuosilta maksamattomia kurssimaksuja, ei hänellä eikä hänen alaikäisellä perheenjäsenellään ole opinto-oikeutta ennen kuin kurssimaksut on maksettu.

Kurssimaksut ja alennukset:

Musiikin yksilöopetuksessa:
- 40 € / 20 min viikossa
- 50 € / 30 min viikossa (TPO-oppilaat)
- 50 €/  45 min viikossa (uudet TPO-oppilaat 1.8.2018 aloittavat vain 1. opiskeluvuosi)

Sisarusten maksut musiikin yksilöopetuksessa:
- 20 min: 1. lapsi 40 €, 2. lapsi 35 € ja 3. lapsesta alkaen 30 €.
- 30 min: 1. lapsi 50 €, 2. lapsi 45 € ja 3. lapsesta alkaen 40 €.

Taiteenperusopetuksen maksu:
- 40 € / lukuvuosi ja
- 25 € / lukukausi

Kurssimaksut muissa kursseissa:
- 30 € / 1 viikkotunti
- 35 € / 2 viikkotuntia
- 40 € / 3 viikkotuntia
- 45 € / 4 viikkotuntia
- 50 € / 5 viikkotuntia
- 55 € / yli 5 viikkotuntia

Rehtori voi päättää maksuja korkeammasta kurssimaksusta, jos kurssista aiheutuvat kulut ovat normaalia kurssia suuremmat.

Opintosetelit:
Lukuvuodella 2018-2019 ei ole jaossa Opetushallituksen 20 €:n opintoseteleitä.

Alennukset:
Vaalalaisille eläkeläisille, työttömille ja 18-vuotiaille opiskelijoille annetaan 10 €:n alennus enintään kahteen kurssiin. Alennus hyvitetään kurssilaskussa.

Työttömien täytyy toimittaa työ- ja elinkeinotoimiston todistus työttömyydestä. 

Kurssimaksuihin käyvät:
Sporttipassi, Tyky-kuntosetelit ja Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit tai Smartum verkkomaksu. Paperiset setelit toimitetaan kansliaan.