Kansainvälisyys 2017 - 2018

Vaalan lukion kansainvälinen toiminta jatkuu perinteisen aktiivisena sekä Euroscola-kokouksen että Erasmus+ -projektin merkeissä. Opiskelijat vierailevat lukuvuoden aikana mm. Saksassa, Ranskassa, Itävallassa ja Italiassa. Kansainvälistä toimintaa voi seurata Vaalan lukion Facebook-sivustolla.

Ryhmä toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoita osallistuu Euroscola-kokoukseen Europarlamentissa Strasbourgissa Ranskassa 11.10.-13.10.2017. Tämä Euroscola-kokous on räätälöity ainoastaan ns. EPAS-projektiin osallistuville kouluille eri EU-maista. Lisätietoa Vaalan lukion EPAS-projektin blogista https://www.euroscolavaala.wordpress.com. Euroscola-matkalla opiskelijat tutustuvat Saksassa mm. Frankfurtin kaupunkiin ja sen ympäristöön edestakaisella bussimatkalla Strasbourgiin sekä tietysti Strasbourgin nähtävyyksiin paikan päällä.

Vaalan lukio on mukana kolmevuotisessa Erasmus+-projektissa 2015-2018. Projektin koordinaattorina on Vaalan kunnan sivistyspalvelut, mutta käytännössä Vaalan lukio yhtenä partnerina koordinoi projektia. Muut viralliset partnerit ovat Humanpolis / Rokua Geopark, italialainen teknillinen koulu I.I.S. Cobianchi Verbaniasta Milanon läheltä, Verbanian kaupungin sivistyspalvelut ja Torinon yliopisto. Muita yhteistyökumppaneita projektissa ovat mm. italialainen Sesia Val Grande Geopark, Oulun yliopiston maantieteen laitos sekä Mining School ja Thule-instituutti, GTK ja Metsähallitus, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset sekä VAPO.

Erasmus+-projektin aiheena on Geoheritage and climate change opening the secrets of home eli Geologinen perinne ja ilmastonmuutos.  Projektiin voi tutustua blogissamme https://geoclimhomeblog.wordpress.com.

Italiaan suuntautuneilla matkoilla opiskelijat ovat perinteisesti tehneet myös oman luokkaretken ennen projektiviikon alkua. Opiskelijat ovat tutustuneet Milanoon ja Geneveen ja vierailleet mm. Milanon tuomiokirkossa ja Cernin ydintutkimuskeskuksessa. 

Seuraava projektitapaaminen on Vaalassa helmikuussa 4.2.-10.2.2018, jolloin ryhmä italialaisia opiskelijoita ja opettajia vierailee Vaalassa. Tällä kertaa aiheena on lumi, jää ja routa. Projektin päätöstapaaminen on Verbaniassa Italiassa 13.5.-19.5.2018. Ennen projektiviikkoa toisen vuosikurssin opiskelijat viettävät pari päivää Wienissä Itävallassa, jossa he vierailevat mm. YK:n suurlähetystössä sekä tutustuvat Wienin kuuluisimpiin nähtävyyksiin.