11.10.2010
Kiitokset onnistuneista Vaala-päivistä

Viime viikonlopun aikana olen nähnyt paljon iloisia ihmisiä ja se tuntuu tosi hyvältä. Kun aloimme suunnitella tämän vuoden Vaala-päiviä, tavoitteena oli löytää paitsi Vaala-päivien perinne, myös se innostus, millä Vaala-päiviä tehtiin vuosikymmeniä sitten. Näiden päivien jälkeen minulla on tunne, että olemme saavuttaneet ainakin osan siitä.

Viime kevään järjestöpäivän yhteydessä kyselimme ehdotuksia Vaala-päivän järjestämiseksi. Nämä vastaukset olivat pohjana suunnittelulle, joka käynnistyi yhteisestä tapaamisesta syyskuussa. Tällöin muotoutui ohjelmarunko ja löytyi muutamia sitoutuneita tekijöitä. Suunnitteluun jäi loppujen lopuksi aika vähän aikaa ja välillä näytti siltä, että puuttuu sekä ideoita että tekijöitä, mutta lopulta asiat kuitenkin etenivät omalla painollaan ja tapahtumasta tuli juuri sitä mitä pitikin – monipuolinen ja mukava koko viikonvaihteen tapahtuma, missä oli esillä sopivassa suhteessa kunnan toimintaa, kulttuuria, urheilua ja juhlia.

Saimme liikkeelle kiitettävän määrän kuntalaisia ja oletettavasti myös vapaa-ajan asukkaita. Perjantaipäivänä parhaiten kävijöitä oli varmaankin kirjastossa. Kunnantalolla eri osastot olivat hyvin valmistautuneita vastaamaan kuntalaisten kysymyksiin, mutta suuri yleisö ei oikein löytänyt perille. Ehkäpä he olivat tutustumassa robottinavettaan, millä oli paljon suurempi uutuusarvo kuin kunnan tutuilla toiminnoilla. SPR:n ystäväpalvelun kakkukahvista pääsivät nauttimaan Vaalanrannan ja Suopursun asukkaat sekä vuodeosaston potilaat. Perjantai-illan yleisömäärä Urheilutalolla oli positiivinen yllätys, mistä Puolangan pessimistit olivat todella pettyneitä. Rotti-Eeron tarinat olivat todellista nauruterapiaa koko yleisölle. Lauantaiaamun toritapahtuma keräsi myös mukavasti sekä myyjiä että ostajia. Torilla oli todella mukava tunnelma, mitä nostatti myös iloinen haitarinsoittaja Suvi. Urheiluosio Kurikkavaarassa oli menestys. Vaikka oma menestykseni frisbeegolfissa oli pohjanoteeraus, tästä urheilusta tulee varmasti minun ja muidenkin vaalalaisten uusi harrastus. Lasten juhla oli myös suuri menestys, mistä voimme kiittää MLL:n aktiivisia nuoria äitejä. Lapset tarvitsevat omia juhliaan. Vaala-päivien pääjuhla kruunasi Vaala-päivät. Ohjelmien osalta tämä juhla on todella vaalalaisin voimin toteutettu.

Haluan nyt kiittää kaikkia Vaala-päivien järjestelyihin ja tapahtumiin osallistuneita. Tämä viikonvaihde on ollut hyvä esimerkki vaalalaisesta yhteishengestä. Kyllä sitä sittenkin on! Mukana on ollut toistakymmentä eri järjestöä sekä lukuisia yksityisiä henkilöitä eri ikäluokista. Vaala-päivät on meidän kaikkien yhteinen vaalalainen juttu!

Voitte jättää palautetta Vaala-päivistä ohaisella lomakkeella tai vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteella vaala@vaala.fi

Kuvia tapahtumasta on Facebookissa Vapaa Vaala -sivuilla

 

Sinikka Rantalankila
kulttuuri- ja elinkeinosihteeri

Liitetiedostot

Palaute.doc


« Takaisin