05.11.2009
Tiedote kunnan henkilöstölle

 

 

TIEDOTE      

  

SAIRAUSLOMIA KOSKEVAN OHJEEN TARKENTAMINEN H1N1 EPIDEMIAN VUOKSI

 

Kunnallinen työmarkkinalaitos on antanut ohjeet työnantajille influenssaepidemian varalle, mm. sairasloman myöntämiseen ja lääkärintodistuksen esittämiseen. 

 

Vaalan kunnassa on käytössä työmarkkinalaitoksen suosittama käytäntö, jonka mukaan lyhyet 1-3 päivän mittaiset sairauslomat myönnetään ilman lääkärin tai terveydenhoitajan todistusta.

 

Kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 18.8.2009 § 188, että influenssakausina esimies voi myöntää sairausloman tilapäisesti 1-5 päiväksi ilman lääkärin tai terveydenhoitajan todistusta. Pidennyksen ajankohdasta päättää hallintojohtaja työterveyshuollon suosituksen perusteella ja ilmoittaa henkilöstölle, milloin se on käytössä.

 

Muutoin noudatetaan Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä ja yli viiden päivän sairauslomaan tulee esittää terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan todistus.

 

Hallintojohtajan päätöksellä säännöksiä muutetaan väliaikaisesti 5.11.2009 alkaen siihen saakka kunnes todetaan, että H1N1- pandemiariski on ohi. Tällä estetään turha taudin leviäminen ja terveydenhuollon epätarkoituksenmukainen kuormittaminen.

 

Juha Torvinen

Hallintojohtaja

« Takaisin