14.11.2019
MUHOKSEN, UTAJÄRVEN JA VAALAN KUNNAT SELVITTÄVÄT RUOKAPALVELUIDEN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUKSIA

Tiedote

14.11.2019

Julkaisuvapaa heti

 

MUHOKSEN, UTAJÄRVEN JA VAALAN KUNNAT SELVITTÄVÄT RUOKAPALVELUIDEN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUKSIA

 

Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat aikovat lähteä selvittämään ruokapalveluiden mahdollista yhteistyötä. Asia on lähetekäsittelyssä kaikkien kuntien kunnanhallituksissa lähiviikkoina.

 

Kunnat teettävät ruokapalveluyhteistyöstä laajan ennakkovaikutusten arvioinnin, jossa mahdollisina yhteistyömuotoina huomioidaan yhteistyön aloittaminen joillain ruokapalveluiden osa-alueilla, laajempi sopimuspohjainen kuntien yhteistyö, yhteinen yhtiöittäminen sekä yhteinen osa- tai kokonaisulkoistus.

 

Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta, Utajärven vt. kunnanjohtaja Anne Sormunen ja Vaalan kunnanjohtaja Miira Raiskila kertovat, että taustalla ruokapalveluiden yhteistyöpohdinnassa on sekä toiminallisten että taloudellisten etujen etsiminen kaikille kunnille.

 

– Esimerkiksi suunnittelun, hankintojen, kuljetusten tai henkilökunnan keskinäisen sijaistamisen yhteistyöllä voisi olla saatavissa toimintavarmuutta ja säästöjä, kunnanjohtajat arvioivat.

 

Kunnanjohtajat kertovat, että Oulujokilaaksossa yhteistyötä tehdään monella muullakin sektorilla, joten yhteistyöselvityksen aloittaminen ruokapalveluidenkin osalta on kunnille luontevaa. Ruokapalveluihin liittyen kaikilla kolmella kunnalla on strategisia linjauksia ruuan laadusta, joihin ei yhteistyön myötä ole tulossa heikennyksiä, vaan yhteistyöllä tavoitellaan entistä laadukkaampaa ruokaa.

 

– Kotimaisuus, lähiruoka, reilun kaupan tuotteet ja sydänmerkkiruoka ovat kunnissa tietoisia valintoja, joihin halutaan myös panostaa. Mahdollisessa tulevassa yhteistyössä näistä ei tingitä, vaan ruokapalveluiden ja tarjotun ruuan laadusta pidetään kiinni entiseen malliin, kunnanjohtajat kertovat.

 

Selvitystyö ja ennakkovaikutusten arviointi eri yhteistyömalleista on tarkoitus saada valmiiksi ensi keväänä, minkä jälkeen asia tuodaan kunnissa päätöksentekoon.

 

 

Lisätietoja:

 

Jukka Syvävirta

Muhoksen kunnanjohtaja

044 497 0001

jukka.syvävirta@muhos.fi

 

Anne Sormunen

Utajärven vt. kunnanjohtaja

040 482 6444

anne.sormunen@utajarvi.fi

 

Miira Raiskila

Vaalan kunnanjohtaja

0400 855 920

miira.raiskila@vaala.fi

« Takaisin