13.12.2017
#ihavaalasta-kuvakilpailun voittaja on valittu

#ihanvaalasta-kuvakilpailun voittaja on valittu

Eeva Murtomäen voittanut instagram-kuva

Vaalan kunnan ja Vetoa Vaalaan –hankkeen järjestämä #ihanvaalasta-kuvakilpailu on ratkennut. Kisan voitti Eeva Murtomäen kuva Vaalan Sahanrannasta. Kilpailulla houkuteltiin 15 - 29 -vuotiaita vaalalaisia havainnoimaan elinympäristönsä mahdollisuuksia ja heikkouksia.

Voittajakuvassa on pieni lapsi leikkimässä Oulujärven rannalla Sahanrannan veneenlaskupaikalla. Raati arvosti kuvasta välittyvää tunnelmaa sekä Oulujärven keskeistä roolia kuvassa. Raati näki kuvassa myös symboliikkaa: lapsi edusti tulevaisuuden vaalalaista turvallisessa kotisatamassaan, josta voi joskus laskea veneellä kohti vielä usvan peittämää tulevaisuutta. Valintaraatiin kuului seitsemän eri-ikäistä vaalalaista.

#ihanvaalasta-kilpailun ideana oli kertoa kuvalla, mikä Vaalassa on huippuhyvää tai nostaa esiin asioita, jotka kaipaisivat tuunausta tai kehittämistä. Kilpailu oli käynnissä 28.9. - 31.10.2017 ja osallistuminen tapahtui jakamalla #ihanvaalasta-tunnisteella merkityn kuvan kuvapalvelu Instagramissa. Myös teemajakoa tukevia tunnisteita #huiput ja #tuunattavaa oli mahdollista käyttää. Voittajakuvan ottaja saa palkinnoksi älypuhelimen. Lisäksi palkittiin pienellä herkku- ja tuotepalkinnolla Aki Sorsan Vaala Beach Volley –tapahtumasta ottama kuva, joka oli saanut eniten tykkäyksiä muilta Instagram-käyttäjiltä.

#ihanvaalasta-kilpailun tavoitteena oli saada nuoret mukaan kunnan kehittämiseen - heidän omilla keinoillaan ja omissa kanavissaan. Kilpailuun jätettiin yhteensä parikymmentä valokuvaa. Joukossa oli paljon näyttäviä kuvia Vaalan kauniista luonnosta. Kuvissa esiteltiin myös muita kunnan parhaita puolia. Lisäksi #tuunattavaa –tunnisteella oli merkitty kuvia muutamista pienistä korjauskohteista, mutta varsinaisia kehittämisideoita kilpailusta ei noussut.

Vaalan kunta on ollut mukana Instagram-kuvapalvelussa vuoden 2017 alkupuolelta, ja Vaalaofficial–tilillä on tällä hetkellä lähes 300 seuraajaa. Kunta haluaa olla läsnä siellä, missä ihmisetkin - myös sosiaalisen median eri kanavissa. Instagram perustuu hyviin kuviin ja sopii siksi Vaalan hienojen ympäristöjen esittelemiseen.

Instagramin yhteisöllisyys mahdollistaa myös kuntalaisten ja vapaa-ajanasukkaiden osallistumisen sisällön tuottamiseen. Esimerkiksi Vaalassa otettujen kuvien yhteydessä voi käyttää #munvaala ja #myvaala-tunnisteita, joilla merkattuja kuvia jaetaan mahdollisuuksien mukaan kunnan @vaalaofficial-tilillä. Koska Vaala kuuluu geologialtaan ja luonnonympäristöltään ainutlaatuiseen UNESCOn Rokua Geopark -matkailualueeseen, kuvissa voi lisäksi käyttää #rokuageopark-tunnistetta. Rokua Geopark on hyvä tuoda esille etenkin luonnonympäristöä, erilaisia aktiviteetteja tai matkailupalveluja kuvattaessa.

#ihanvaalasta-kilpailu on osa kaksivuotista Veto Vaalaan –kehittämishanketta, jolla on eri tavoin pyritty tuomaan Vaalaan uutta elinvoimaa. Hanke päättyy vuoden 2017 lopussa. Hanke on osittain rahoitettu Oulujärvi Leader EU:n Maaseuturahaston kautta.

Lisätietoja:                                                                    
Satu Himanen, projektipäällikkö,
p. 0400 855 901, satu.himanen@vaala.fi

Vaalan Instagram-tili: @vaalaofficial

« Takaisin