10.11.2017
Vaalan hallintojohtaja Ari Niskanen on kunnanjohtajan sijainen 20.11. alkaen

Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä siirtyy Kuhmon kaupunginjohtajaksi vuoden 2018 alusta alkaen. Tytti Määtän viimeinen työpäivä Vaalassa on 17.11., jonka jälkeen hän on lomalla. Kunnanjohtajan sijaisuutta hoitaa oman työnsä ohella Vaalan hallintojohtaja Ari Niskanen 20.11. alkaen. Uusi kunnanjohtaja aloittaa työnsä toistaiseksi voimassaolevassa virkasuhteessa 1.2.2018 tai sopimuksen mukaan.

Vaalan kunnanjohtajan haku päättyy 20.11. klo 12.00. Kunnanjohtajan valintaprosessi alkaa 21.11., jolloin kunnanhallitus käy alustavasti läpi kaikki haussa tulleet hakemukset. Kunnanhallitus päättää todennäköisesti seuraavalla viikolla 48, keitä kunnanjohtajan virkaan tullaan haastattelemaan.

Kunnanjohtajaehdokkaiden haastattelut pidetään alustavan suunnitelman mukaan joulukuun alkupuolella. Haastatteluissa ovat mukana kunnanhallitus ja Vaalan hallintojohtaja Ari Niskanen. Valintaprosessissa on mukana myös ulkopuolinen asiantuntijayritys. On mahdollista, että haastattelujen jälkeen ulkopuolinen asiantuntijayritys tekee kunnanjohtajaehdokkaille soveltuvuustestejä.

Haastattelujen ja mahdollisten soveltuvuustestien jälkeen kunnanhallitus esittää kunnanjohtajaehdokasta kunnanvaltuustolle. Kunnanvaltuusto valitsee haluamansa pätevyysvaatimukset täyttävän ehdokkaan vuoden 2018 aikana. Kunnanjohtajan virassa on kuuden kuukauden koeaika.

« Takaisin