29.06.2017
Vaalan kunta kutsuu kuntalaiset mukaan suunnittelemaan Vaalan tulevaisuutta

Voit vaikuttaa Vaalan tulevaisuuteen vastaamalla kuntalaisille tarkoitettuun hyvinvointikyselyyn ajalla 30.6. - 9.8.2017. 

Vaalan kunta selvittää hyvinvointikyselyn avulla kuntalaisten kokemuksia arkielämän hyvinvoinnista, palvelutarpeista ja hyvinvointipalveluista. Hyvinvointikyselyssä käydään läpi kuntalaisten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä, kuten esimerkiksi palveluja, elinympäristöä ja elintapoja. Kysely toteutettiin viimeksi vuonna 2011.

Hyvinvointikyselyyn vastaamalla kuntalaiset ovat mukana Vaalan kunnan hyvinvointikertomuksen valmistelussa. Kyselyyn vastataan nimettömästi. Siihen ei tarvitse myöskään täyttää henkilötietoja.

Hyvinvointikysely on osa Vaalan kunnan laajaa hyvinvointikertomusta. Laaja hyvinvointikertomus on kerran valtuustokaudessa valmisteltava asiakirja, joka päivitetään osana kuntasuunnittelua. Kertomus kokoaa olemassa olevan hyvinvointitiedon yhteen asiakirjaan.

Kunnanjohtaja Tytti Määttä täsmentää, että hyvinvointikyselyn kautta uusi valtuusto saa heti elokuun lopussa tuoretta tietoa kuntalaisten hyvinvoinnin tilasta. Tämä tieto on hyvä pohja, kun lähdetään työstämään kunnan uutta strategiaa.

Määttä kertoo, että kunnan tulevaisuuden suunnittelu ja strategiatyö käynnistyivät jo keväällä, kun Vaalassa hyväksyttiin uusi johtamisjärjestelmä. Samassa yhteydessä vanhalle valtuustolle järjestettiin mahdollisuus kertoa kokemuksistaan uudelle valtuustolle. Jatkossa strategian suunnitteluun pääsevät mukaan myös kunnan jäsenet, niin asukkaat, mökkiläiset kuin yrityksetkin.

Määtän mukaan sellainen suunnitelma, joka ei saa ihmisiä ja yrityksiä osallistumaan ja innostumaan ei kanna pitkälle. Määttä painottaa: ”Jotta Vaala pärjäisi tulevaisuudessakin, myös kunnan tulevaisuuden suunnitelman tulee olla kunnan yhteinen. Pieni yhteisö saa voimavaransa siitä, että löydetään yhteisiä tavoitteita, joiden eteen kaikki voivat tehdä töitä”.

Miten pääset vastaamaan?

Hyvinvointikyselyyn voi vastata sähköisellä tai paperisella lomakkeella. Paperisia lomakkeita saa Vaalan kunnan kirjastosta 30.6 alkaen sekä elokuusta 1.8 alkaen kunnantalolta. Lomakkeet voi palauttaa kirjastoon tai kunnan postilaatikkoon.  Palvelutuottajakysely lähetetään palveluntuottajille sähköisessä muodossa. 

Korkeakouluharjoittelija Camilla Pihlman on mukana kertomassa hyvinvointikyselystä ja keräämässä siihen vastauksia muun muassa seuraavissa kunnan tapahtumissa:

-30.6. kello 13-16 Syötävän hyvä Veturipuisto                                    

-1.7. kello 13-15 Vaalan Torilla/Asemalla                                         

-3.7 Neittävällä     

-4.7. Kello 15-17 Koko perheen rantatapahtuma  

-5.7. Kello 15-19 Kurikkavaaran aarre -suunnistusilta                                                                               

Pääset tästä vastaamaan kuntalaisten sähköiseen kyselyyn!

Sähköinen kyselyalusta toimii parhaiten pöytätietokoneella, kannettavalla tietokoneella ja tabletilla.

Vastaa, vaikuta ja rakenna entistä parempaa Vaalaa!

Hyvinvointikyselystä tiedotetaan kunnan nettisivujen lisäksi Facebookissa & Tervareitti -lehdessä.

 

« Takaisin