26.06.2017
Aarre löytyy Vaalasta 30.6. - 9.7.

Vaalan kunta Tiedote 26.6.2017

 

Aarre löytyy Vaalasta 30.6. - 9.7.

Aarre löytyy Vaalasta – ja vaalalaiset kutsuvat muutkin löytämään omansa. Vaalan toinen Aarre-tapahtumaviikko järjestetään 30.6.-9.7. Tapahtumia on eri puolilla kuntaa, ja luvassa on muun muassa musiikkia, festarifiiliksiä, taidenäyttelyitä, opastettuja kiertokäyntejä, perinneruokaa, runoja, liikuntaa, vauhtia ja yhdessäoloa. Sen, mikä kullekin on aarre, järjestäjät jättävät kävijän päätettäväksi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Viime vuonna kiinnostusta herättänyt Koko perheen ilmailutapahtuma järjestetään jälleen sunnuntaina 2.7. Vaalan lentokentällä. Tapahtumassa pääsee tutustumaan uudelleen käyttöön otettuun kenttään, ilmailuun harrastuksena sekä monipuoliseen kokoelmaan lentokoneita ja muuta ilmailukalustoa. Tapahtumaa on laajennettu viime vuodesta: mukana on tällä kertaa myös virtuaali-ilmailijoita sekä radio-ohjattavia taistelulennokkeja.

Perinteinen Vaalan Beach Volley -turnaus ja Sahanrannan rantatapahtuma saavat tänä vuonna huimasti uutta vetovoimaa beach volleyn SM-kiertueen 2.osakilpailusta, joita pelataan nyt ensimmäistä kertaa Oulujärven rannalla. Sahanrannan uimarannalle on tehty mittava määrä uusia pelikenttiä. Kisatunnelmaa kannattaa tulla haistelemaan kauempaakin viikonloppuna 7.-9.7.

Myös perheen pienimmät on huomioitu Aarre-viikolla. He pääsevät Vaalan maskotin, Valentiino-lokin, mukana pieneen merirosvoseikkailuun yrityksissä ja matkailukohteissa eri puolilla Vaalaa. Jo viime kesältä tutun Valentiinon voi tavata myös Aarre-viikon eri tapahtumissa. Valentiino-lokin aikataulun ja tarkemmat tiedot seikkailusta paikoista voi tarkistaa Aarre-viikon Facebook-sivuilta.

Katso koko ohjelma täältä:  www.vaala.fi/sivu/fi/aarre/


Aarre-viikko on esimerkki elävästä talkooperinteestä

 Aarre-viikkoa ja sen tapahtumia on tekemässä iso joukko vaalalaisia, yrittäjiä ja yhdistysten edustajia.

 - On hienoa huomata, miten kuntalähtöisellä hankkeella voidaan innostaa kuntalaisia yhteisölliseen tekemiseen, sanoo Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä.

- Innostavassa, elinvoimaisessa kunnassa on vahvoja paikallisyhteisöjä, joiden tuottamat kulttuuritapahtumat ja –tilaisuudet ovat laadukkaita ja vetovoimaisia. Samalla kun järjestetään tapahtumia ja toimintaa matkailijoille ja vaalalaisille, vahvistetaan talkooperinnettä ja kasvatetaan me-henkeä, Määttä summaa.

Aarre-tapahtumaviikkoa koordinoi Vetoa Vaalaan –kehittämishanke. Vaalan kunnan hallinnoiman ja Oulujärvi Leaderin Euroopan Maaseuturahastosta rahoittaman hankkeen tavoitteena on entistä vetovoimaisempi Vaalan kunta.

 

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Tytti Määttä p. 0400 855 920, tytti.maatta@vaala.fi
Projektipäällikkö Satu Himanen, p. 0400 855 901, satu.himanen@vaala.fi
Aarre verkossa: www.vaala.fi/sivu/fi/aarre/ sekä Facebookissa: Aarre – Vaalan kesätapahtumaviikko

« Takaisin