13.03.2017
Pop Up Hub Oulujärvi Kinos tällä viikolla: Kokeilussa etätyömallit ja hyötypelien maailma

Pop Up Hub Oulujärvi Kinos tällä viikolla 16.-17.3.:

Vaalassa kokeillaan etätyömalleja ja hyötypelien maailmaa

Kolmisenkymmentä kokeilunhaluista kokoontuu Pop Up Hub Oulujärvi Kinos –kokeiluun tämän viikon lopulla Säräisniemelle, Ravintola Ruununhelmen tiloihin. Kinos kokoaa muiden muassa yrittäjiä, freelancereita, asukasinnovaattoreita, aluekehittäjiä, maaseudun kehittäjiä sekä koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden ja kuntaorganisaatioiden edustajia testaamaan hub-konseptin soveltumista maaseudulle. Vaalalaisten ja kunnan vapaa-ajanasukkaiden lisäksi mukana on kiinnostuneita myös lähialueilta.

Pop Up Hub Oulujärvi Kinos –kokeilun osallistujat kokoontuvat kahdeksi päiväksi työskentelemään kokeilua varten perustetuun hubiin. Hubilla tarkoitetaan uudenlaista, yhteisöllistä työtilaa, jossa kukin tekee omia töitään, mutta saa mahdollisen yhteisön läsnäolosta tarvittaessa lisäarvoa työhönsä. Myös Pop Up Hub Oulujärvi Kinos tarjoaa osallistujille mahdollisuuden verkostoitua muiden alojen asiantuntijoiden kanssa, avartaa ajatteluaan ja oppia uutta. Kokeilun kautta selvitetään, olisiko Vaalassa tarvetta pysyvälle hubille.

Vaalassa on tavoitteena saada paitsi uusia asukkaita myös lisätä vapaa-ajanasukkaiden viipymää alueella. Etätyöskentelymahdollisuuksia kehittämällä voidaan mahdollisesti helpottaa molempia tai luoda edellytykset jopa aivan uuden työn syntymiselle, kertoo kunnanjohtaja Tytti Määttä.

Tapahtumassa on tarjolla mielenkiintoisia, ajatuksia ja ideoita herättäviä puheenvuoroja etätyöhön, luovaan talouteen ja uuteen yrittäjyyteen liittyen. Perjantaina hubin osallistujat pääsevät lisäksi osallistumaan Gamestorming-hyötypelityöpajaan, jossa on mahdollisuus tutustua pelillistämiseen käytännön kautta.

Pop Up Hub Oulujärvi Kinos –kokeiluun liittyy myös pienen testiryhmän voimin toteutettava Hoffice-koeajo kunnanjohtaja Määtän kotona keskiviikkona 15.3. Termi hoffice tulee sanoista home ja office ja sen toiminta-ajatus on yksinkertainen: normaalisti yksin työtä tekevät kokoontuvat työskentelemään jonkun kotiin. Vaalassa testataan konseptin Suomeen tuoneen Jaakko Blombergin johdolla, voisiko hoffice olla maaseudulle sopiva kevytversio hubista.

Pop Up Hub Oulujärvi Kinos on Vaalan kunnan Vetoa Vaalaan –hankkeseen liittyvä kokeilu. Kaksivuotinen kehittämishanke saa rahoituksensa Oulujärvi Leaderin kautta Euroopan Maaseuturahastosta. Hankkeella tavoitellaan on entistä vetovoimaisempaa Vaalan kuntaa.

LISÄTIETOJA: kunnanjohtaja Tytti Määttä, Vaalan kunta, p. 0400 855 920 , tytti.maatta@vaala.fi projektipäällikkö Satu Himanen, Vetoa Vaalaan –hanke, p. 0400 855 901, satu.himanen@vaala.fi

« Takaisin