09.02.2017
Vaala avasi Instagram-tilin viestintäänsä täydentämään

Taas astetta somempi Vaalan kunta:

Vaala avasi Instagram-tilin viestintäänsä täydentämään

Vaala on 3000 asukkaan kunta Pohjois-Pohjanmaalla. Pieni kunta on yleensä demokratian näkökulmasta kiitollinen, sillä jo perinteisillä kyläilloillakin tavoitetaan merkittävä osa kuntalaisista. Vaalassa ei kuitenkaan ole tyydytty tähän, vaan kunnan tavoite on olla läsnä siellä, missä ihmisetkin ovat. Tämä koskee myös sosiaalisen median eri kanavia. Tällä viikolla avattiin kunnan Instagram –tili Vaalaofficial.

Sosiaalisen median eri sovelluksilla on omat käyttäjäryhmänsä, minkä vuoksi Vaalassa nähdään tärkeäksi olla mukana useassa eri kanavissa. Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja kommentoida toisten käyttäjien kuvia.

- Instagram perustuu hyviin kuviin, ja palvelee siksi loistavasti Vaalan kauniiden asuinympäristöjen ja matkailukohteiden esittelemisessä laajemmalle yleisöille. Matkailijatkin suunnittelevat nykyisin reissujaan Instagramia hyödyntäen. Instagramin kautta voimme myös kannustaa kuntalaisia osallistumaan sisällön tuottamiseen, Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä perustelee tilin avaamista.

Instagramia tullaan hyödyntämään nuorille suunnatussa kampanjassa, jossa nuoret itse voivat vaikuttaa asuinympäristönsä kehittämiseen.

Sosiaalinen media ei syrjäytä vanhoja hyviä viestintäkanavia, vaan täydentää niitä, monipuolistaa tiedottamista sekä tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen kunnan ja kuntalaisten välillä

- Meillä on käytössä myös hyviä perinteisiä tapoja kohdata kuntalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä, kuten esimerkiksi yrittäjien aamukahvit, järjestöillat, kyläparlamentti ja erilaiset toimikunnat. Parhaillaan uudistamme kuntastrategiaa, ja siinäkin hyödynnetään sekä tuttuja ja uusia tapoja, kertoo Määttä.

Myös kunnanjohtaja viestii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Käytössä on kunnanjohtajan Facebook-profiili, Twitter-, Instagram- ja Youtube-tili.

- Tänä vuonna olen aktivoinut myös Snapchatissä, jonka käyttöön kaipaan aloittelijana vielä apua. Olenkin sopinut 9-luokkalaisten kanssa, että pidän heille kunnan strategiapajan ja he opastavat minua sovelluksen käytössä, Tytti Määttä kertoo.

Määtän mukaan sosiaalisen median käytössä on kyse myös johtamisesta. Kuntajohtajan kannattaa olla läsnä myös sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media ja blogit ovat myös hyvä keino vaikuttaa ja valvoa kunnan etua, pohtii Määttä.

Kunnan Facebook-sivu Vapaa Vaala -sivusto otettiin aikoinaan käyttöön, kun kunnan vapaa-ajanasukkaat halusivat pysyä kärryillä kunnan tapahtumista. Sittemmin siitä on tullut kaikkien kuntalaisten sivu, jota käytetään myös kriisitiedottaseen esim. myrskyjen aikaan.  Kunnalla on ollut aktiivisia kampanjoita Facebookissa, muun muassa suuren suosion saanut yrittäjien joulukalenteri.

Kevään aikana Vaalaan perustetaan kunnan viestintätiimi viestinnästä kiinnostuneista eri alojen ammattilaisista. Tarkoitus on ottaa kaikki käytössä olevat viestintäkanavat aktiivikäyttöön ja viestiä kunnasta innostavalla tavalla.

- Konekuski, joka ajaa latuja voi olla kunnassa tärkeä viestijä. 

 

Lisätietoja: Tytti Määttä, kunnanjohtaja, p. 0400 855 920, tytti.maatta@vaala.fi

 

Näin löydän Vaalan sosiaalisesta mediasta:

Vaalan Instagram-tili: @vaalaofficial
Vaalan kunta Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Vapaa-Vaala/100525963324126?v=wall
Matkailusivu Visit Vaala Facebookissa: https://www.facebook.com/Visit-Vaala-375823039442425/
Kunnanjohtaja:
Facebookissa: https://www.facebook.com/kuntajohtajamaatta/
Twitterissä: https://twitter.com/TMaattaVaala
KJ tubettaa: https://www.youtube.com/channel/UC0dJu9OKLX7t0yI4qGmlLTw
Instagramissa: tyttimaatta
Snapchatissä: kuntajohtajatm

« Takaisin