08.07.2016
Aarre-viikko alkaa!

Muutama iloinen come-back ja kokonaan uusia avauksia
Vaalan Aarre-viikko liputtaa yhteisöllisyyttä ja kotikuntaylpeyttä

Vaalalaiset ovat yhdistäneet voimansa vakuuttaakseen kaikille, että jokainen löytää aarteensa Vaalasta. Uusi yhteinen Aarre-kesätapahtumaviikko tuo kylille ja kuntakeskukseen ensi viikolla lukuisia tapahtumia musiikista ja tanssista ongintakilpailuihin ja ilmailuun. Aarre-viikolla Vaalassa päästään iloitsemaan myös muutamasta, ehkä yllättävästäkin ”come-backista”.

Katso koko Aarre-viikon ohjelma: Aarre 2016 -viikko-ohjelma
Viikonlopun FestiVaalan ohjelma: Festivaala-ohjelma

Vaalalaiset ovat voineet joutua hieraisemaan silmiään viime päivinä kylänraitilla liikkuessaan: keskustassa on nähty liikkeellä miehenmittainen lokkihahmo. Kunnan ikioma lokkimaskotti Valentiino on lehähtänyt painotuotteiden kuvituksesta fyysiseksi hahmoksi ja tehnyt paluun Vaalaan. Iloinen paluumuuttaja on mukana Aarre-viikon meiningeissä ja jatkossakin Vaalan eri tapahtumissa.

Vaalassa iloitaan myös kahdesta muusta ”come-backista”. Vaalan kunta hankki loppuvuodesta 2015 omistukseensa jo toisen maailmansodan aikana käytössä olleen Vaalan lentokentän ja kehittää sitä yhdessä ilmailijoiden kanssa. Harrasteilmailijat ovat ottaneet kunnostetun kentän ilomielin vastaan. Nyt lähiseutujen ilmailijat järjestävät kentällä koko perheen ilmailutapahtuman maanantaina 11.7. klo 13-19. Tapahtuman yhtenä tarkoituksena on lisätä ilmailukärpäsen puremia Vaalassa ja lähialueilla.

Myös tyhjillään ollut Vaalan vanha rautatieasema on saanut uuden omistajan ja avannut jälleen ovensa. Junalippuja asemalta ei enää saa, mutta esimerkiksi taidenautintoja on luvassa. Aarre-viikolla asemalla on esillä mm. brasiliansuomailaisen Eila Ampulan taidekäsityönäyttely. Perjantaina 15.7. asemalla esiintyy Duo Marttiska.

Luovaa hulluutta ja kotiseutuylpeyttä torifestareilla
Aarre-viikko huipentuu viikonloppuna 15.-16.7. historian ensimmäiseen luovasti hulluun FestiVaala-toritapahtumaan. Yksi Festivaalan kohokohdista on #munvaala –festarikulkue, jota sitäkään ei ole Vaalassa aiemmin nähty. Kello 14 lähtevään kulkueeseen kutsutaan vaalalaisia, kesävaalalaisia sekä muita vaalahenkisiä näyttämään kotiseutuylpeytensä. Mukaan voi tulla kukin omana itsenään, Vaala-aiheisissa varusteissa tai esimerkiksi harrastukseen tai työhön liittyvissä vaatteissa.

Ennen kulkuetta Festivaala on kutsunut kaikki syömään: puolilta päivin lauantaina torilla järjestetään ensimmäinen - ja siten Vaalan historian suurin – kaikkien yhteinen toripiknik.

Aarre-viikon ohjelmassa on merkittävä osansa myös kirpputorien ja antiikkikauppiaiden aarteilla, runoilla ja teatterilla, paikallisella kuvataiteella ja vaalalaislähtöisillä muusikoilla. Myös Vaalan eläväiset kylät ovat innostuneet esittelemään omia aarteitaan: esimerkiksi Neittävä vie historiallisen Keisarintien kiertoajelulle, Manamansalossa nautitaan Oulujärven upeista maisemista trendikkäiden liikuntalajien parissa ja Suutarinkylän kivinavetassa soi haitarimusiikki.

Aarre-viikon järjestelyt ovat tuoneet yhteen ison joukon vaalalaisia tekemään itse ja tekemään yhdessä. Tekijöissä ja esiintyjissä on paikallisia yrittäjiä, yhdistysten edustajia ja yksityishenkilöitä – niin vaalalaisia, vaalalaislähtöisiä kuin kunnan vapaa-ajanasukkaitakin. Tapahtumaviikkoa koordinoi Vetoa Vaalaan –kehittämishanke. Vaalan kunnan hallinnoiman ja Oulujärvi Leaderin Euroopan Maaseuturahastosta rahoittaman hankkeen tavoitteena on entistä vetovoimaisempi Vaalan kunta.

Katso koko Aarre-viikon ohjelma: Aarre 2016 -viikko-ohjelma
Viikonlopun FestiVaalan ohjelma: Festivaala-ohjelma

Lisätietoja Aarre-viikosta myös tapahtuman Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/aarrevaalassa2016/
Ja Festivaalasta: https://www.facebook.com/festivaala/

Lisätietoja antavat: Kunnanjohtaja Tytti Määttä p. 0400 855 920, tytti.maatta@vaala.fi (11.7.->)
Projektipäällikkö Satu Himanen, p. 0400 855 901, satu.himanen@vaala.fi

 

 

« Takaisin