03.07.2016
Aarre löytyy Vaalasta 11.-17.7.

 

Uutta Vaalan kesässä:

Aarre löytyy Vaalasta 11.-17.7.

Aarre löytyy Vaalasta – ja tänä kesänä vaalalaiset kutsuvat muutkin löytämään omansa. Ensimmäinen Aarre-tapahtumaviikko järjestetään 11.-17.7. Viikon aikana tapahtuu eri puolilla kuntaa, ja kaikki huipentuu viikonloppuna Vaalan torilla luovasti hulluun FestiVaalaan. Sen, mikä kullekin on aarre, järjestäjät jättävät kävijän päätettäväksi, mutta jokainen löytää Vaalasta omansa. Tarjolla on antiikkia, kirpputoreja, konsertteja, festarifiilistä, taidenäyttelyitä, merirosvoja, hyvää ruokaa, liikuntaa ja yhdessäoloa.

Vaala on tunnettu kirpputoreistaan, ja kirpputorien ja antiikkikauppiaiden aarteet ovat myös yksi Aarre-viikon vetonauloista. Paikallisten kirpputorien ja yksityishenkilöiden lisäksi kiertävät rompekauppiaat tuovat runsaudensarvensa viikonlopuksi Vaalan torille. Myös paikallinen kulttuuri sekä eläväiset kylät ovat vahvasti esillä Aarre-ohjelmassa. Viikon aikana pääsee esimerkiksi tanssimaan, laulamaan tai vain nauttimaan musiikista sekä tutustumaan taidenäyttelyihin eri puolilla kuntaa. Liikuntalajeista esittäytyvät trendikkäät fatbike-pyöräily, sub-lautailu ja nykyajan aarteenmetsästys eli geokätköily, jotka kaikki vievät kävijän tutustumaan Vaalan upeaan luontoon.

Perheen pienimmät on myös huomioitu. He pääsevät Vaalan maskotin, Valentiino-lokin, mukana merirosvoseikkailuun matkailuyrityksissä eri puolilla Vaalaa. Seikkailu huipentuu viikonloppuna Vaalan torille. Manamansalossa Kassu Halosen taidetalossa avautuu lapsille sunnuntaina Soiva metsä -kuvapäiväkirja klo 11-13. 

FestiVaala – rennosti uudenlaista perinteitä kunnioittaen

Viikonloppuna Vaalan torin letkeässä tunnelmassa viihtyvät kaikenikäiset: kirpputorien ja markkinameiningin lisäksi on luvassa mm. vaalalaislähtöisten bändien keikkoja, yhteislaulua ja teatteria ja karaokea. Perjantaina yleisöä viihdyttää vuoden 2006 tangokuningas Marko Lämsä ja lauantain luovasti hullua ohjelmaa luotsaa taiteilija, Youtube-tähti Kari Tykkyläinen.

Yhdessätekemisen meininkiä ja osallistumisen riemua

- Yhteisöllisyys ja talkoohenki ovat perinteisesti olleet Vaalan vahvuuksia. Yksi Aarre-viikon järjestämisen tavoitteista on edelleen lisätä yhteisöllisyyttä, kertoo Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä. Vaalalaiset ovatkin yhdistäneet voimansa: järjestelyissä on mukana iso joukko paikallisia yrittäjiä ja yhdistysten edustajia. 

Niitä vaalalaisia, vapaa-ajanasukkaita ja lomalaisia, jotka eivät osallistu järjestelyihin kutsutaan osallistumaan isolla O:lla. Jokainen voi pystyttää kirpputoripöytänsä torille, osallistua #munvaala-festarikulkueeseen, laulaa yhteislauluja ja nauttia lauantain toripiknikistä hyvässä seurassa.

 - Vaalassa tapahtuu perinteisesti kesäisin paljon. Uudella tapahtumaviikolla kutsumme kesälomalaisia tulemaan kauempaakin ja viihtymään meillä Vaalassa pidempään. Siten tapahtumasta jää myös tuloja alueen yrityksille, Määttä jatkaa.

Lisätietoja Aarre-viikosta tapahtuman Facebook-sivuilta: Aarre –Vaalan kesätapahtumaviikko.

Aarre-tapahtumaviikkoa koordinoi Vetoa Vaalaan –kehittämishanke. Vaalan kunnan hallinnoiman ja Oulujärvi Leaderin Euroopan Maaseuturahastosta rahoittaman hankkeen tavoitteena on entistä vetovoimaisempi Vaalan kunta.

Lisätietoja antavat:
Kunnanjohtaja Tytti Määttä p. 0400 855 920, tytti.maatta@vaala.fi
Projektipäällikkö Satu Himanen, p. 0400 855 901, satu.himanen@vaala.fi

 

 

 

« Takaisin