02.05.2016
Infotilaisuudet ikäihmisten perhehoidon valmennus

Kolmas ikäihmisten perhehoidon valmennus käynnistyy. Osallistu infotilaisuuksiin!

Perhehoito on parhaimmillaan lämpöä, kodikasta tunnelmaa, välittämistä ja yksilöllistä huolenpitoa. Perhehoito tarjoaa ikääntyneelle turvallisen elinympäristön sekä mahdollisuuden asua kodissa perheenjäsenenä, vaikka kunto tai muisti heikentyy. Se on kotihoitoa turvallisempi ja hoivahoitoa pehmeämpi vaihtoehto esimerkiksi muistisairaalle yksin asuvalle vanhukselle. Koulutetut perhehoitajat antavat ikääntyneelle kodissa asumisen mahdollisuuden pysyvästi, muutaman päivän vierailun tai vaikka päivän ajaksi.

Oulunkaarella ikäihmisten perhehoitoa on toteutettu vuodesta 2014 lähtien. Sekä hoidettavat että omaiset ovat ottaneet hoitomuodon hyvin vastaan. Hyvä palaute kannusti vielä yhden valmennusryhmän käynnistämiseen.

Perhehoidossa on pitkäaikaisia hoidettavia sekä lyhemmillä vierailuilla olevia ikääntyneitä esimerkiksi omaishoitajan vapaapäivien ajan. Perhehoitajat ovat hyvin innostuneita uudesta ja rohkeasta mahdollisuudesta avata oman kodin ovet tuntemattomalle ikääntyneelle ja ottaa hänet perheen jäseneksi. Oulunkaarella pidetään perhehoitoa hyvänä vaihtoehtona huolehtia ikääntyneistä, jotka eivät pärjää yksin omassa kodissa.

Oulunkaari hakee lisää ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä Iin, Simon, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan alueelle. Kolmas perhehoidon valmennusjakso on suunniteltu aloitettavaksi syksyllä 2016. Toukokuun aikana järjestetään kunnissa perhehoidon infotilaisuudet, joissa on mahdollista tutustua ikäihmisten perhehoitoon tarkemmin ja esimerkiksi hakeutua perhehoidon valmennukseen.

Tervetuloa kaikki kuulolle!

Infotilaisuuksien ajankohdat:

   • Simo, terveysaseman kokoushuone ke 11.5. kello 16
   • Pudasjärvi, palvelukeskus to 12.5. kello 16
   • Ii, Nikkarin päivätoiminta ti 23.5. kello 16
   • Utajärvi, palvelukeskus Suvituuli ma 30.5. kello 16
   • Vaala, terveysaseman kirjasto ti 31.5. kello 16

Lisätietoja: Hanna Siltakoski projektipäällikkö SenioriKaste-hanke

hanna.siltakoski@oulunkaari.com 050 436 6593

« Takaisin