17.11.2015
GEOPARK -VERKOSTOSTA UNESCON KOHDE

Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen ensimmäinen UNESCO kohde

Yhdistyneiden kansakuntien opetus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on tänään yleiskokouksessaan Pariisissa hyväksynyt kansainvälisen Geopark-verkoston osaksi uutta ohjelmaansa nimeltään International Geosciences and Geoparks Programme, IGGP. Samalla päätöksellä kaikista nykyisistä Geopark-verkoston jäsenistä tulee UNESCO:n kohteita.

Rokua Geopark on kuulunut kansainväliseen Geopark –verkostoon vuodesta 2010 ja on siten jatkossa virallinen UNESCOn Geopark alue. Maailmanlaajuisesti Geopark –verkostoon kuuluu 120 kohdetta, joista Rokua UNESCO Global Geopark on maailman pohjoisin ja toistaiseksi myös Suomen ainoa.

UNESCO:n jäsenvaltioiden päätös on tunnustus Geopark-verkostolle sen tavoitteiden ja toiminnan maailmanlaajuisesta merkityksestä ja Geopark-kohteiden arvosta kansallisesti ja kansainvälisesti.

Aiheesta lisätietoa UNESCO:n sivuilla osoitteessa: http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/about-us/single-view/news/global_geoparks_become_unesco_sites/#.VksGcb_GC2B

Lisätietoa: Vesa Krökki, toiminnanjohtaja Rokua Geopark / koordinaattori Suomen Geopark toimikunta. Puh. +358 50 550 8513

www.rokuageopark.fi

« Takaisin