24.09.2015
Koulumaitopäivä 30.9.

Vaalan kunnan ateriapalvelut tiedottaa

Kansainvälinen koulumaitopäivä 30.9.2015

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä keskiviikkona eri puolilla maailmaa, mm. Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa, kuten myös meillä täällä Vaalan yhtenäiskoululla.

Vaala on iso maidon tuottajakunta ja täällä on myös paikallista maidonjalostusta. Vaalan Juustola valmistaa juustoleipää - tai leipäjuustoa ja on yksi maamme kolmesta suuresta juustoleivänvalmistajasta. Vuosittain Vaalasta lähtee noin 700 000 kiloa juustoleipää Haapala ja Erätuli -tuotemerkeillä kauppoihin eri puolille Suomea.

Juustola työllistää Vaalassa noin 20 työntekijää ja ostaa palveluita paikallisilta yrityksiltä. Myös juustoleivän tekoon käytettävä maito tulee paikallisilta maidontuottajilta. Juustoleipä on siis taatusti lähiruokaa!

Juustoleipä on perinneherkku, mutta se sopii erinomaisesti myös nykyaikaiseen ruokavalioon. Se on erinomainen proteiinin ja kalsiumin lähde. Marjojen ja hedelmien kanssa siitä saa maistuvan välipalan tai jälkiruuan ja kasvisten kanssa juustoleipä tekee salaateista ruokaisampia. Vaalan kunnan ateriapalveluissa juustoleipä on kuntastrategian mukaisesti osa lähiruokaprofiilia.

Tänään kansainvälisenä koulumaitopäivänä on meille oppilaille ja opettajille tarjolla jälkiruoaksi kaakaomaitojuomaa ja juustoleipää. Alaluokkien oppilaat nauttivat jälkiruoan luokissaan. Yläluokkien   ja lukion oppilaille tarjoillaan jälkiruoka oppilaskunnan toimesta ravintolasalissa.

Omistetaan tämän vuoden koulumaitopäivä vaalalaiselle maidolle ja juustoleivälle!

« Takaisin