23.05.2015
Vaalan kunta ja Vesilaitos tiedottavat koskien sähkökatkoa ja vedenjakelua

Päivitetty 25.5.2015 klo 6.00

Viikonlopun myrskyn jäljiltä moni talous oli vielä eilen ilaman sähköä. Käy lukemassa Kainuun Sanomien juttu, jossa on hyvää tietoa siitä, miten Lyyli-myrskyn jälkimainigeissa kannattaa toimia.

Oulun Sudun sähkö tiedottaa (julkaistu 24.5.) asiakkaat:

Tuuli aiheutti poikkeuksellisen laajoja sähkökatkoja kaikissa Oulun Seudun Sähkön alueen kunnissa lauantaina klo 13.30 alkaen. Myrskyn takia sähköttä oli enimmillään noin 4500 sähkönkäyttäjää. Yksittäisiä vikoja on ollut kymmeniä. Taajama-alueille sähköt saatiin pääosin palautettua klo 21 mennessä. Vaikein tilanne oli Utajärveltä Puolangalle suuntautuvalla alueella, jonne sähköt saatiin palautettua vasta sunnuntain vastaisena yönä. Koko verkkoalueella on yksittäisiä vaurioituneita talojohtoja, joita korjataan sunnuntain aikana. Korjaustöiden takia saattaa lyhyitä katkoja esiintyä jo jakelun piiriin palautetuilla alueilla. Kiitämme yleisöä lukuisista ilmoituksista kaatuneista puista. Ilmoitusten perusteella korjaustyöt nopeutuivat merkittävästi. Kiitämme myös kaikkia alueen asukkaita rauhallisesta suhtautumisesta tilanteeseen. Käynnissä olevat korjaustyöt ovat vaatineet myös vikojen korjaajilta poikkeuksellista joustavuutta työaikojen ja -olosuhteiden suhteen. Mikäli havaitsette johdolle kaatuneen puun, pyydämme ilmoittamaan siitä päivystäjälle puh 08 310 1401. Kaatuneen puun tai maahan pudonneen sähköjohdon lähelle ei saa mennä hengenvaarallisten jännitteiden vuoksi. Pahoittelemme sähkönkäyttäjille vioista aiheutunutta ja aiheutuvaa haittaa. Niille asiakkaille, joiden yhtäjaksoinen sähkökatko on kestänyt yli 12 tuntia, maksetaan verkkopalveluehtojen mukainen vakiokorvaus automaattisesti, asiakkaan ei tarvitse tehdä asiassa korvausvaatimusta.

Tulevia sähkökatkoja ajatellen vinkkejä varautumiseen Loisteen sivuilta.

----------------------

Kovat tuulenpuuskat ovat kaataneet puita ja aiheuttaneet laajasti sähkökatkoksia Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Vaalan alueella. Osaan talouksissa sähköt ovat jo palautuneet. Ajankohtaista tietoa saat sähkölaitosten sivuilta.

Oulun Seudun Sähkö, www.oulunseudunsahko.fi

Loiste, www.loiste.fi

Vesilaitos on varavoimalla pyörittänyt osaa pumppaamoista sähkökatkon aikana. Sähköt ovat palautuneet nyt keskustaajamaan ja Neittävälle, joten pumppaamot toimivat normaalisti. Sähkökatkosta johtuen vesijohtoverkostosta voi irrota mustaa sakkaa. Lisäksi vedessä voi esiintyä sameutta siinä olevasta ilmasta johtuen. Vettä voi juoksuttaa, jotta se kirkastuu.

Manamansalon pumppaamo käynnistetään varavoimalla.

Rokuanjärvellä ja Otermalla ei sähkökatkosta johtuen tule vettä.

Lisätietoja:

Vesilaitoksen johtaja, Kalle Kurtti 0400855957

Kunnanjohtaja, Tytti Määttä, 0400855920

« Takaisin