02.06.2014
Vaalan ja Utajärven terveysasemat luopuivat vastaanoton kiirettömistä numeroista

Utajärven ja Vaalan terveysasemat luopuivat vastaanoton kiireettömistä numeroista

Vaalan ja Utajärven terveysasemien vastaanotoilla on ollut ajoittain ruuhkaa puhelinpalvelussa erityisesti aamuisin. Vastaanotoilla on ollut käytössä erikseen puhelinnumerot päivystysasioille ja kiireettömille asioille. Nyt kiireettömät puhelinnumerot ovat poistuneet käytöstä, ja käytössä on kummallakin vastaanotolla vain yksi numero. Vaalassa vastaanoton ainoa numero on 08 5875 6800. Utajärvellä vastaanoton ainoa numero on 08 5875 6700.

Soittopyyntö kannattaa jättää aina, jos vastaanoton numero ei vastaa. Soittopyyntöihin vastataan muutoksen myötä niiden saapumisjärjestyksessä, joten takaisinsoitto tulee nopeammin. Tiedotteet ohjaavat jonotilanteissa soittopyynnön jättämiseen. Kuunnelkaa tiedotteet loppuun ja jättäkää äänimerkin jälkeen takaisinsoittopyyntö. Kun soittopyyntö on tallentunut järjestelmään, kuulette siitä tiedotteen. Takaisinsoittopyynnön voi jättää ma-to klo 15.30 ja pe klo 14.30 saakka, jotta jätetyt soittopyynnöt ehditään hoitaa terveysaseman aukioloaikana. Kaikkiin jätettyihin takaisinsoittopyyntöihin soitetaan takaisin siinä järjestyksessä kuin ne on jätetty. Muutoksilla joustavoitetaan puhelinpalvelua ja tavoitellaan palvelun saatavuuden paranemista.

Asiakkaat voivat itsekin edistää puheluiden jakaantumista tasaisesti päivän mittaan. Aamun ensimmäiset tunnit kannattaa varata kiireellisille asioille. Kiireettömissä asioissa kannattaa käyttää ensisijaisesti Oulunkaaren Omahoitopalvelua www.oulunkaarenomahoito.com. Omahoito-palvelu on kätevä esimerkiksi, kun haluaa tarkastella omia laboratoriotuloksia, lähettää sähköisen lääkemääräyksen uudistamispyynnön tai varata aikaa laboratorioon. Omahoidon kautta voi myös lähettää kysymyksiä ja vastaanottaa viestejä omalta terveysasemalta. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällä hetkellä rekisteröityjä käyttäjiä on Omahoidossa noin 500.

Mikäli kuitenkin soittaa terveysasemalle, laboratorio- ym. vastausten tiedustelut kannattaa tehdä iltapäivällä klo 13–15 välillä.

Lisätietoja:
vastaanoton palveluesimies Pirjo Nousiainen, pirjo.nousiainen@oulunkaari.com, 08 5875 6802
hoitotyön päällikkö Matti Vähäkuopus, matti.vahakuopus@oulunkaari.com, 08 5875 6117

« Takaisin