15.03.2013
Vaalan kunta myy tontteja Oulujärven läheisyydestä

Vaalan kunta myy tontteja Oulujärven läheisyydestä - markkinointia tehostetaan

 

Vaalan kunta käynnistää tonttimarkkinointikampanjan, jossa yhdistyvät TV-mainonta ja tonttien esittelytilaisuudet. Viikolla 12 mainos pyörii MTV3 Oulun alueella (as. 236.000). Mainoksen voi nähdä illalla päivän sään tai aamulla aamu TV:n yhteydessä sekä tästä linkistä.

 

- Tavoitteena on tuoda esille, että meillä on tarjolla hyviä tontteja pysyvään tai loma-asumiseen kunnan alueella. Erityisenä etuna tonteillamme on hyvä infra eli vesi- ja viemäriliittymät, kaavatie ja sähköt ovat helposti saatavilla. Osaan on myös saatavilla 100 megan laajakaistayhteys, Kunnanjohtaja Tytti Määttä toteaa.

 

Omakotitalotontteja on saatavilla Nuojualta, Sahanrannasta, Säräisniemeltä ja Martinlahdesta. Vapaa-ajan asunnolle tontteja löytyy Ruununtörmältä, Manamansalon Martinlahdesta ja Jaalangasta Ihmeen alueelta. Tonttien hintataso vaihtelee tontin koon ja paikan mukaan.

 

- Oulujärven läheisyys on tonttiemme suurin valtti. Eri puolilla kuntaa sijaitsevat satamat takaavat vesille pääsyn isommallakin veneellä.  Saharannan tontit ovat mainio esimerkki tonteista, jossa yhdistyy suomalaisten unelma: oma koti järven läheisyydessä aivan palvelujen äärellä, Määttä muistututtaa.

 

Kattavat kaupan palvelut, kunnalliset peruspalvelut ja mm. poliisin lupahallinnon sekä Kelan palvelut ovat saatavissa kunnan keskustaajamassa. Uusi koulukeskus on kävelymatkan päässä. Liikkumista helpottavat toimivat joukkoliikenneyhteydet Ouluun ja Kajaaniin. Ne mahdollistavat myös työssäkäynnin kaupungissa. Vaalassa on erinomaiset mahdollisuudet liikkua luonnossa ja nauttia luonnon antimista sekä harrastaa liikuntaa eri muodoissaan. Vaala on myös osa Rokua Geoparkia, johon kuuluvat Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson alueet.

 

- Lomarakentamisessa rantatonteille on kysyntää. Tämän vuoksi kunta on käynnistänyt Säräisniemen Ruununtörmän asemakaavan muutoksen korttelissa 534. Tonteille voi rakentaa myös ympärivuotisesti asuttavan talon, Määttä kertoo.

 

Asemakaavamuutoksen myötä aiemmassa kaavassa osoitetut kolmen yhteisrantaisen lomarakennuksen rakennuspaikkaa muutettaisiin niin, että ne ulottuvat rantatörmään saakka ja tonteilta on suora pääsy rannalle. Rakennusaluetta myös laajennetaan siten, että alueelle sijoittuu viisi rakennuspaikkaa. Alueen rakennusoikeus muuttuu aiemmasta 1350:stä 1750 k-m2:iin. Tonttikohtainen rakennusoikeus on 350 k-m2.

 

Vaalan kunta esittelee tontteja myös kevään tilaisuuksissa. Seuraava tonttien esittelytilaisuus pidetään Vaalan Säräisniemellä Ruununtörmällä 18.5.2013 klo 10-14. Vaalan kunta on myös mukana Oulun rakentajamessuilla yhteisosastolla Utajärven ja Muhoksen kuntien kanssa 19.-21.4.

 

Lisätietoja vapaista tonteista:

Yritysasiamies Veijo Rautiainen, Puh.0400-855 954

Tekninen johtaja Juha Airaksinen, Puh. 0400-855 951

Hallinto- ja elinkeinojohtaja Hanna Helaste, Puh. 0400-855 924

Rakennustarkastaja Ilkka Lyttinen, Puh. 0400-855 950 (rakentaminen ja luvat)

Aluearkkitehti Harri Lindroos, Puh. 0400-855 956 (kaavoitus)

« Takaisin