17.12.2012
Lisää hoitajia Utajärvelle ja Vaalaan

Lisää hoitajia Utajärvelle ja Vaalaan

Vaalan mielenterveyspalvelut vahvistuvat ensi vuonna toisella sairaanhoitajalla. Utajärvellä ryhmäkotialue vahvistuu yhdellä kokoaikaisella ja yöpartio puolikkaalla lähihoitajan työpanoksella. Oulunkaaren yhtymävaltuusto käsittelee yhtymähallituksen talousarvioesitystä seuraavassa kokouksessaan 19. joulukuuta.

Sekä Utajärven että Vaalan perhepalvelut panostavat ensi vuonna erityisesti kuntouttavaan työtoimintaan. Vaalassa lastensuojelu ja ennaltaehkäisevä työ tekevät yhdessä enemmän ennaltaehkäisevää työtä, jotta ei syntyisi korjaavan työn tarvetta.

Vaalan vastaanoton tavoite on rekrytoida lisää vakituisia lääkäreitä. Pelakuun muistiyksikkö arvioi laajentamistarpeensa, ja hoitokoti Suvannosta ostetaan neljä asiakaspaikkaa. Vuodeosaston vuodepaikat ovat vähentyneet neljällä tämän vuoden aikana, joten kaksi lähihoitajaa siirtyy Suopursun asumisyksikköön. Samalla selvitetään, täytyykö Suopursun, Karpalon alueen kotihoidon, yöpartion ja päivätoiminnan toimintoja ja resursseja järjestellä uudelleen.

Vaalan kunnan asettama nettoraami sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiselle oli tänä vuonna noin 12,3 miljoonaa. Ensi vuoden raamiksi Vaala on asettanut noin 12,6 miljoonaa.

Utajärven lyhytaikaisosasto myy hoitopäiviä ulkokuntalaisille, jotta resurssit tulisi käytettyä tehokkaasti. Vastaanotto keskittyy erityisesti asiakaspalvelun parantamiseen. Kuntoutuspalveluiden tavoite on, että tuki- ja liikuntaelinasiakkaat saisivat nykyistä enemmän fysioterapeutin palveluita.

Utajärven vanhuspalvelut aloittaa ikäihmisten hyvinvointia edistävät kotikäynnit ja kehittää omaishoidon vapaapäiväjärjestelyjä ja palveluohjausta. Perhepalvelut yhdistää Siirankamarin ja Sympaatin toimitilat sekä lisää kehitysvammaisten tukiasumista omissa vuokra-asunnoissaan.

Utajärven kunnan asettama nettoraami sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiselle oli tänä vuonna noin 9,7 miljoonaa. Tilinpäätösennusteen mukaan tämän vuoden kulut alittuvat noin sadallatuhannella eurolla. Ensi vuoden nettoraamiksi Utajärvi on asettanut noin 10,1 miljoonaa.

« Takaisin