19.07.2012
Rokua Geopark Challenge starttaa Vaalasta

Geopark Challengeen osallistuu yli 150 seikkailu-urheilijaa

Ilmoittautuminen Geopark Challenge -seikkailukisaan on päättynyt ja osallistujia on nyt enemmän kuin viime vuonna. 24 tunnin Xtreme-sarjaan sekä kuuden tunnin Adventure-sarjaan ottaa osaa yhteensä 62 (Extreme 26+ Adventure 36) joukkuetta. Miesjoukkueiden lisäksi mukaan lähtee myös kaksitoista nais- ja yksitoista sekajoukkuetta.

Seikkailukisa järjestetään reitillä Vaala-Manamansalo-Rokua 20. – 21.7.2011. 24h Xtreme –sarjan startti tapahtuu Vaalan Sahanrannasta pe 20.7. klo 11, josta siirrytään Vaalan keskustaan Prologi-osuudelle. Osuus päättyy n. klo 13 mennessä, jonka jälkeen kilpailijoita pääsee näkemään seuraavan kerran paremmin Manamansalossa n. klo 18 alkaen. Vaalassa seurattavaa riittää myös la 21.7., jolloin kilpailijat mittelevät keskustan alueella n. klo 09-14 välisenä aikana ja jolloin on myös 6h Adventure –sarjan lähtö. Kilpailun maali on Rokualla, jonne ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan saapuvaksi la 21.7. n. klo 11.

Kisaan liittyvät valmistelut ovat viimeistelyvaiheessa. Radat ja osuudet on suunniteltu ja testattu sekä tehtävärastit valmisteltu. Reitin kokonaispituus on nyt 240 km, jonka suorittaminen vaatii niin fyysistä kuin henkistä kuntoa sekä äärimmäistä kestävyyttä ja hyviä välineitä. Tämän vuoden kilpailusta suuri osa tapahtuu Oulujärven alueella.

Geopark Challengen tapahtumapaikka on maailman pohjoisin ja Suomen ainoa Geopark, jossa päästään nyt kisaamaan toista kertaa seikkailu-urheilun merkeissä. Kilpailussa mitellään paremmuudesta juosten, suunnistaen, meloen, uiden, maastopyöräillen sekä erilaisia tehtäviä ratkoen. Kisareitti ulottuu Vaalan, Muhoksen ja Utajärven kuntien alueelle Kainuun- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Kisa televisioidaan jälkilähetyksenä Nelosella.

Kisasivut: Geopark Challenge

Lisätietoja antaa:

Kilpailun johtaja Seppo Mäkinen, 040 5564939, snowhow@kolumbus.fi

Rokua Geopark toiminnanjohtaja Vesa Krökki, 050 550 8513, vesa.krokki@humanpolis.fi

 

« Takaisin