27.02.2012
Kiireettömän lääkäriajan voi varata miltä tahansa Oulunkaaren terveysasemalta

 

Iin, Pudasjärven, Simon, Utajärven ja Vaalan kuntalaiset voivat jatkossa käyttää kiireettömiä lääkäripalveluita millä tahansa Oulunkaaren terveysasemalla.

Nyt voimaan tulevan muutoksen mukaan kuntalainen voi asioida muissa asioissa lähimmällä terveysasemallaan, mutta halutessaan varata kiireettömän lääkäriajan esimerkiksi naapurikunnasta, jossa odotusajat ovat lyhyemmät.

Uudistukseen on päädytty, koska Oulunkaaren kuntien potilasjonot vaihtelevat kunkin kunnan lääkäritilanteen mukaan. Jatkossa Oulunkaaren asukkaat ovat keskenään tasavertaisemmassa asemassa kiireettömän hoidon suhteen.

Halutessaan kuntalainen voi siirtää myös kaikki terveyspalvelunsa valitsemalleen Oulunkaaren terveysasemalle. Terveyspalveluihin kuuluvat lääkäri- ja hoitajavastaanottojen lisäksi laboratorio, kuntoutus, mielenterveystyö, suun terveydenhuolto ja neuvolapalvelut. Jos siirtää kaikki terveyspalvelut, valinta on voimassa vähintään vuoden ajan. Valinnasta täytyy ilmoittaa kirjallisesti lomakkeella, joita saa terveysasemilta ja Oulunkaaren nettisivuilta.

Jos haluaa varata toiselta terveysasemalta vain kiireettömiä lääkäriaikoja, kirjallista lomaketta tai muita ennakkoilmoituksia ei tarvita.

Lisätietoja
ylilääkäri H. Tapio Hanhela, (08) 5875 6125, h.tapio.hanhela@oulunkaari.com

« Takaisin