22.12.2011
Tiedote koulukeskusrakentamisen etenemisestä

 

Tiedote 22.12.2011

Vaalan koulukeskus etenee hyvin aikataulussa

Osa koulusta on jo sisustusvaiheessa ja alakoulusiiven katto tulee vuodenvaihteen jälkeen.

Teknisen siiven ja yläkoulusiiven osalla lopulliset lämmöt ovat päällä ja kuivatus on käynnissä liikuntasalissa,  kommentoi Vaalan kunnan puolesta Pekka Kemppainen.

Syksyn sateiset kelit ovat tuoneet omat haasteensa rakennusvaiheeseen. Käytetyt materiaalit vesikatossa ja runkorakenteessa ovat vaneria ja kertopuuta, jotka eivät ole niin herkkiä kosteudelle kuin massiivipuu.

Kemppaisen mukaan sisäeristykset on tehty, vasta kun rakenteet on todettu kuiviksi.  Alajuoksut on systemaattisesti kuivattu lämmöllä ja kosteuden poistolla. Kosteusmittaukset on tehty työmaalle laaditun kosteudenhallintasuunnitelman mukaisesti.  Lattia valuille jää myös riittävästi kuivamisaikaa ennen pinnoittamista.

Kemppainen on seurannut koulutyömaata sen aloittamisesta lähtien ja uskoo, että koulu valmistuu aikataulussa.

Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä on tyytyväinen siihen, että kouluhanke on aikataulussa. Oppilaat ja yhtenäiskoulun henkilökunta ovat olleet viimevuodet tiukoilla tilojen ja koulun hajanaisuuden vuoksi. Onneksi tuleva vuosi tuo tähän helpotusta.  

Nyt jälkikäteen on helppo sanoa, että Vaala haki valtion rahoitusta koulun rakentamiseen oikeaan aikaan. Koulutyömaa on Vaalan osalta hillinnyt taantuman vaikutuksia ja tulevina vuosina koulujen rakentamiseen ei valtiolla ole juuri rahaa antaa, Määttä kommentoi.

 

Lisätietoja:

Pekka Kemppainen, 040-1736551

Tytti Määttä, Vaalan kunnanjohtaja, 0400-855920

« Takaisin