Oulujärven melontakeskus

Katso esite tästä linkistä

Vaalan Sahanrantaan, Oulujärven rannalle, Oulujoen luusuaan on perustettu vanhaan uittomiljööseen melontakeskus, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet järvimelonnan harrastajille. Uiton alueella sijaitsevat seuraavat rakennukset:

KANOOTTITALLI

Oulujärven melontakeskuksessa on melojien käytössä vanhaan uiton venevajaan kunnostettu kanoottitalli, jossa on tilaa yli 40 kajakille ja 10 kanootille. Tallista on mahdollista vuokrata paikka omalle kajakille. Talli-isäntänä toimii Oulujärven Melojat –yhdistys, joka vastaa tallin käytöstä ja huollosta sekä järjestää melontaretkiä ja tapahtumia.

Lisätietoja www.oulujarvenmelojat.fi

Sijainti kartalla

 

Kanoottitallilta on erinomaiset mahdollisuudet lähteä melomaan Oulujärvelle. Laskuluiska helpottaa kajakkiin menoa ja nousua ja tallin sisällä on tilaa pakata kajakki lähtökuntoon. Retkikohteeksi voi ottaa  Oulujärven retkeilyalueen saaret, joiden varusteinaon joko kota, laavu tai nuotiopaikka sekä rantautumislaituri ja vessat. Lisäksi Reimisaaressa on autiotupa ja Pikku-Palosen saaressa varaustupa ja sauna. Oulujärven retkeilyalueen keskus on Manamansalon leirintä- ja virkistyskalastusalue. Melontalaitureita on Oulujoella Kauvonsaaressa ja Oulujärvellä Ylä-Vaassilossa, Honkisessa ja Pikku-Palosessa